Péče o zdraví


Já si myslím, že každý člověk by měl pečovat o své zdraví, protože když člověk nebude zdravý a bude na to kašlat, tak potom také na to může opravdu škaredě doplatit. Chodíte například na preventivní zdravotní prohlídky? Já si myslím, že to jsou každé dva roky. Pokud se tedy opravdu nemýlím, já sama tam chodím. Také jsem poprvé byla na mamografu. A víte, co se mi tam stalo? Opravdu mi bylo trapně. Zároveň jsem ale byla opravdu hodně naštvaná, protože paní lékařka, která mě vyšetřovala na mamografu, tak mi řekla, proč tam vůbec jdu, když nemáme v rodině vůbec žádnou rakovinu prsu?

Nebojte se odběru krve.

Opravdu jsem nevěděla, co říct. Koukala jsem na ni s otevřenou pusou. Byla jsem v šoku. Copak to paní doktorka nemůže alespoň pochválit, že jdu na preventivní prohlídku. Vždyť jsem si to také sama zaplatila. Paní doktorka asi se mnou jenom ztrácela čas. Alespoň takhle jsem si to vynaložila. Místo toho, aby pochválila někoho, kdo jde na preventivní prohlídku, že má strach, tak ona mě takhle Nadala přímo mě až urazila. Byla tam dokonce také zdravotní sestra a ta zdravotní sestra jenom spíše koukala do země, protože asi věděla, že to paní doktorka přehnala, že to paní doktorka přepískla.

O své zdraví pečuji.

Vždyť co je na tom špatného, když jdu na preventivní prohlídku na preventivní mamograf? Když si to navíc platím sama? Za mě to pojišťovna neplatila. Opravdu tohle jednání nechápu? Nerozumím přístupu lékaře. Já o své zdraví opravdu pečuji. Také si platím každoroční odběry krve, aby mi vyšetřili krev. Také dobrovolně dávám jednou ročně moč, aby mi také moč vyšetřili a všechno si platím. Chci, abych byla zdravá. Navíc platí, že když vaši nemoc se podaří najít zavčas, tak potom vaše léčba také nebude tak dlouhá a také vaše léčba. Vaše nemoc se může opravdu rychleji vyléčit, než kdyby se nemoc našla pozdě. Raději dodržujte své návštěvy lékaře.